December 29, 2010

kusut

Kusut tu macam tali atau benang yang berpintal-pintal... bersimpul-simpul...

Kalau nak undone mende tu, shortcut is to use a knife or gunting.

Cara yang lambat, betul kan tali atau benang tu from knot to knot.
Tapi bakal sakit kepala yang amat.
Sebab the knots are many.
And there's only one kepala hotak and two hands.

Terlebih kekonfidenan adalah bahaya!!!

Cerita Bergambar


Tiga gambar dibawah ni, aku ambik masa jalan2 tanpa arah tuju bersama family aku. Maybe memang dah ada dalam darah aku kot trait suka berjalan-jalan tanpa arah tuju yang pasti. Perlu ke aku mention, masa jalan-jalan ni duit ak ad RM5 je dalam poket? Hehehehehe...=D


--alamanda--

Walaupun ada yang gatal mulut nak cakap aku jakun...itu hari adalah first time aku gi alamanda...hahhaha... Memalukan?? takde hal. Ape the hal. bukan hebat sangat pun (nak sedapkan hati sendiri). disebabkan duit sangt takde dalam poket, so, misi aku ke Alamanda ni hanyalah nak tengok apekehebat sangat tempat tu. Then, when I was there, I think this place is for org bekerja bershopping sakan. Sebab?? dah duit ade lime ingget je... barang2 kat situ sume branded2. apa la sangat lime ingget yang aku ade tuh. Huhuhuhuhuhu. Papa si Zaqwan la shopping ngalahkan orang perempuan. Sampaikan orang tutup lampu pon dia tak sudah-sudah shopping..Aisy...lelaki kalau yang suke shopping wat aku pening...!!huhuhuhuu...



--my Nephew--

Macam familiar kan muka budak kat atas ni? Haaa...ni la my naughty nephew, Alif Zaqwan Bin Mohd Azimin. Same la ngan gamba yang kat tepi blog tu. The one and only pengubat and penyakit hati cik no. Tengok muka pon tau kenakalan budak tecik ni. Dia dengan keletahnya yang macam-macam, bermain macam tak ingat dunia, bermanja tak kira sape, menangis pon tak kena timing. Aisy.!!tapi dia la jugak yang kitorang satu rumah sayang kuat-kuat!!! Ohh, sekarang beliau ni dah pandai senyum macam puss bile orang suruh senyum..eiii, rasa macam nak gigit pipi dia bila teringat!!! Ala Jack...Cik no da rindu kat awk nih!!!



--Megamall--

Aku tak suka maen menatang ni masa kecik dulu, ok?? Jangan nak wat assumption menggelikan. Hahahahahah.. Bagi aku, ni adalah salah satu wonders in the world. Aku pon tak berapa nak paham ape fungsi diorang tayang patung barbie banyak-banyak kat sebelah kedai jewelry. Siap ada pesanan penaja: "PLEASA DO NOT TOUCH". Nak kate ada berlian kat patung-patung tu, memang aku da cek. Takde pape pun.

December 20, 2010

i'm made out of glue



mode: geli-geli

status: masih single

pesanan penaja: layannn..till u get sick of it...

December 15, 2010

sangat lapang



tersangat lapang...

sampai tersangat bosan...

sehingga untuk berhibernasi dalam selimut...

pun dah rasa tak lalu...

dan menjadikan aku seorang yang suka berimaginasi...

secara berlebihan...

sungguh tidak elok untuk kesihatan...

aku rasa....

aku dah patut mula mencari....


December 13, 2010

the options


what would you do??

1.
--talk--

and the consequence is..


2.

no consequences..hee

December 10, 2010

0-0

seperti ada sesuatu yang harus diceritakan...

tapi..

takpela..mungkin sesuatu itu harus diperam dahulu sampai ranum...

baru sedap dimakan tanpa serbuk asam...

harus diperap dahulu hingga sebati dlm daging aym tu...

baru boleh ber'BBQ'...

hehehehe..

jgn bimbang...

nanti kalau terasa seperti terlalu ranum..

akan diluahkan juga...

btw...tahniah buat kamu, inche jebat...

sudah berkonvokasi...

semoga hari mendatang lebih bercahaya..hehehe


November 25, 2010

::sunrise::


MAU TGK KAMU!!!!

TLG LA MENJELMA!!!!

November 23, 2010

tahukah anda..

tahukah anda..batuk yang lame adalah salah satu simptom awal asthma??

ya..itu adalah fakta ye kawan-kawan..

bkn auta..

sudah terbukti....

ya..aku pon br tau...

sekian terima kasih..

November 21, 2010

BRICANYL

memperkenalkan hero baru dalam hidup aku..

INCHE BRICANYL.....

hensem tak name diye??

ahhahaha...

sdg cube tuk menggembirakan diri sendiri...

moga hanye suspek...

bkn betul2..hehehe..

antara side effect beliau...
  1. Shaking, usually of the hands (tremor)
  2. Headache
  3. Nausea
  4. Awareness of your heart beat (heart palpitations)
  5. Muscle cramps
  6. Tense feeling
  7. Sleep disturbances
  8. Increased heart rate (tachycardia)
  9. Low blood potassium level (hypokalaemia)

yg no.4 tu da biase kene....

palpitasi sebab tgk org hensem...hahahahhah

November 18, 2010

uhuk..uhukk...


batuk masih bersisa...

malas masih di situ..

debu masih lekat...

luka dah berparut...

semangat tak setegar dulu...

hidup makin dull..

masa makin suntuk...

nak dikejar...

dah tak larat...

nak dibiar...

terasa sayang...

November 03, 2010

Entahla Belalang..

Pernah dengar lagu ni, Just A Dream??

Ada part ni…

“if you ever love somebody put your hands up..

if you ever love somebody put your hands up..

And now they're gone and you wish you could give them everything…”


mesti ramai yang...

Aku hands down…

^____^

sebab ayat last tuh..

ngehehehehe....

October 28, 2010

INI ENTRI EMO..jangan baca kalu takleh terima kenyataan ni..

Pernah tak terfikir, apa akan jadi bila aku atau kau dah mula kenal cinta?

Rasa-rasanya, masa tu, aku masih lagi sayang kat kau ke tak??

Rasa-rasanya, masa tuh, nombor aku masih kekal jadi 8Pax kau lagi ke tak? Tu pon kalau kau dan aku masih guna prepaid lah kan...

dan rasa-rasanya, masa tuh, akan ingat lagi ke kita memori-memori ala-ala daun pisang kita, sepanjang kita kenal??

dan agak-agak kau la kan...masa tuh, kalau kita jumpa pon, mesti dah tak banyak benda kita nak sembangkan kan? ye la..kau dah punya teman gosip kau, aku pun dah punya teman luahan perasaan aku. setakat nak update cerita-cerita rutin harian..rasanya tak perlu lagi kot masa tuh.. ye la..orang bizi berchinta lah katakan...

Tapi, aku selalu berdoa, mintak dijauhkan dari chinta yang begitu... aku tak mahu chinta yang begitu... kerana aku tau chinta yang begitu,, mengjengkelkan bagi mereka yang menjadi pemerhati sepi...cukup pantas untuk mengeluarkan segala isi perut mereka-mereka yang ada disisi.... cukuplah sekadar chinta yang biasa biasa...cukuplah sekadar chinta yang boleh membahagiakan mereka-mereka yang sudah sedia ada berdampingan disisi aku...i mean, you dont have to show that you really love her. tak perlulah sampai kat facebook tu, penuh dengan post " oo,baby,, mish u..", "hi sweety, guest what??semalam i mimpi u" and paling tak leh memblahkan diri, "thanks b, blanje honey makan and shopping"...that 'b' and 'honey'..memang betul-betul men'sampah'kan perasaan orang yang ada disisi kite... cukuplah sekadar, i know you love me and i love you too..you dont have to menguar-uarkan benda tu...ok??

tak perlu juga sebarang hadiah yang mahal-mahal, sehinggakan terpakai duit untuk bayar keretabulan ni... cukup saja dgn bunga yang diambil dari pokok bunga kat tengah divider masa tunggu trafic light nak bertukar jadi hijau...tak perlulah bersusah payah for candle light dinner tapi lepas je dinner yang indah tuh..makanan kamu tiap2 malam hanyalah maggi 2 minit... cukuplah dengan hantar message " Good night, sleep tight" ..sungguh, aku tak pernah suka lelaki-lelaki cheesy yang kadang-kadang cara berfikirnya agak keterlaluan... tak mungkin bagi manusia biasa nak renang lautan api kan?? takkan sempatnya kau nak berenang, semua daging kau da masak..daging salai bos??takkan tercapai impian kamu-kamu nak gapai bintang di langit macam dalam lagu exist tuh.. takkan berjaya kamu-kamu nak undurkan putaran dunia tuh macam dalam lagu AXL tuh..aci kerat jari kucing la kalau kamu-kamu berjaya...tak perlu berjanji bagai, kalau kamu tahu kudrat kamu takkan termampu..

aku sangat kecewa bilamana ada yang terkinja-kinja ingin menunjukkan kecintaan mereka terhadap buah hati sendiri, tapi hati mereka-mereka yang sudah sedia disisi dibiar sepi...lagi-lagi kalau hati seorang ibu yang dilukai...dont you think that, she's your ibu!! yet you spent just a tiny attention and love towards her, who give a full attention adn love to you when you are a baby... you never knew how much its hurt... dude, dont take things for granted, or you will end up regretting this and that... you dont know how much u love them, but after they're gone...

yeah bro..kau takkan pernah tahu perasaan tu....sebab asyik kau je yang pegang watak hero... kau tak pernah jadi watak sampingan...apa-apa pun jadi..kau tetap hero dihati mereka...hero yang baik...hero yang caring..hero yang setia...hero yang terus-terang... kepada heroin-heroin yang pernah jadi heroin dalam hidup kau...aku merasa amat sedih bagi pihak heroin-heroin...anda dah kena tipu hidup-hidup...takkan pernah ada masa lelaki-lelaki not cheating on you when they want to break up... its not about kekangan masa, kerja atau life yang upside down... its just them, who cant really think about others... or maybe trying to be kind by being a little bit nasty...

doa aku...janganlah aku ditemukan lagi dengan makhluk2 begini... cukuplah dengan mana yang aku pernah jumpe secara tak tersengaja... aku dah muak dengan perangai manusia begitu... cukuplah... dah tak lalu nak layan perangai mereka yang begitu... aku tau...mesti ada yang akan berkata, "ala, cakap je la kau jeles..kau takde pakwe... takde orang yang sayang kau ketat-ketat...jeles la tuh.." hahahahha... kau pernah makan selipar jepon masak tomato??? takkan pernah ada masa aku jeles dengan orang yang begitu... aku hanya jeles bila tengok laki-bini yang caring to each other eventhough mereka da tua...yup..aku sangat-sangat admire uncle and auntie yang aku jumpa kat shopping mall yang masih holding hands in loving way walaupun usia mereka da masuk tahap jubli mas... setakat baru berchinta 2-3 tahun tu..tak perlulah korang semua nak belagak....

owh..aku teremo lagi...

da janji tak nak emo-emo dalam blog nih...

tapi apa kan daya inche blog...

anda la tempat saya meluahkan perasaan tak puas hati...

terhadap mereka-mereka yang dekat dengan saya...

sebab mereka-mereka ini selalu kurang prihatin terhadap orang sekeliling...

bagi mereka.."Neon tak kesah...dia memang takde hal..senang kirre mudoh basse..suruh je..ye mesti wak..."

WAKLUUHH~!!

October 26, 2010

::kadang-kadang::







"sometimes....it's easier that way..."

::exam...LAGI~!!!::

October 24, 2010

::pesta makan liar::


Date: 22nd October 2010

Venue: Swiss Garden Resort & Spa

Theme: Arabian Night

Activities: Eat Until You Drop, Ignore What Others Do...

--Perebutan Takhta--


--Aktiviti ketika cuba untuk men'digest'kan makanan--

--then, makan lagi--

--Kami, di Meja Paling Belakang--

cantik itu subjektif...
huhuhuhuu...


--Poyo Itu Harus--

October 07, 2010

::inche belog::


owh...

bile bace blk entri2 b4 this...

mcm byk nak kne delete...

inche belog da jadi ter'emo' semacam...

not good...not good...

maybe kene tuka name gak kot...

huhuhuhu...

ke nak delete je inche belog ini??


October 05, 2010

::senyum sket~::

senyum la sket, derr~!!

ololololo...comeynye diye...

meh lyn lagu ni meh...


Malique feat. Najwa – Senyum Lyrics

Senyum 5x

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 1 (malique)

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

(Malique)
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 2 (malique)
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

raggamufflin outro (najwa)

Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit



______________________________________________________________

okay..dah..dah...

jgn nak men'sampah'kan perasaan anda sendiri....

biar je sampah2 itu....

mereka lebih tau bila mase nak berhenti men'sampah'kan diri orang yang ade kat sekeliling...

jng lupe senyum...

semoga dunia akan sembuh dari semua penyakit2 hati...

(^^,)

September 30, 2010

::perubahan::


betul ke aku dah banyak berubah...?

betul ke aku dah tak macam dulu??

betul ke aku mcam tu?

betul ke aku yang dulu lagi best dijadikan kawan??

betul ke aku da tak sesempoi dulu??

******************************************************************************

yang aku tau...

aku cuba untuk meramaikan kawan2 aku yang nak kate sikit tak sikit..nak kate banyak tak la banyak sangat...

aku cuba untuk enjoy my life with them...sementara kami masih bersama..ade 1 sem je lagi we're together..huhuhu..tolong la paham...

aku jugak cuba untuk jadi orang yang reti bahasa dan berbudi bahasa..takkan la kawan kpd kwn2 aku, aku nak buat sombong je..tak nak kawan..sah-sah muke aku awal2 lagi dah kene pangkah ngan diorang...lagipon, diorang pon kepala sama ngn aku..sumbbakk...hehehhe

mungkin korang nampak kami macam attention seekers, tapi kami(aku n my bestie) sebenarnye cume bertegur sapa dengan membe-membe kami...takde timbul pon isu kami cuba untuk menarik perhatian kamu-kamu...

and it's fun to have many friends outside the circle.. i mean, jangan terlalu mementingkan seniority sangat... tau la kamu fourth year students, so what?? fourth year dapat lesen besar ke nak judge orang macam tu je?

**********************************************************************************

after a while, now i think i know why orang cakap...

"bukan senang nak pleased sume orang.."

betulla kot...sbb kamu dan kamu dah banned dia...so, everything that have to do with her is also tak sedap di mate kamu dan kamu...

mungkin betul jugak quote tu..sbb semua orang ade taste yang berbeza and have their own preferences...so takleh la nak salahkan mereka-mereka...sepertimana aku takleh salahkan kamu-kamu yang rasa aku semakin hari semakin cube untuk menarik perhatian kamu-kamu...

**********************************************************************************

tapi time kasih jgk kt kamu dan kamu...
sbb buat aku muhasabah diri jap...takutla jugak kalo betul aku skang da makin ngengade...

time kasih kpd kamu dan kamu lagi sekali, sebab susah2 je caring pasal kami...terase ade yang sayang...terase seperti ade yang peduli...lebiyu both ok?sayang kuat2 nih...aku tau kamu tulis sbb kamu sayang aku kuat2 jugak...^^,

time kasih ye kamu dan kamu..walaupon aku tau..kamu dan kamu tak baca blog aku..(kalau baca, mau jadi perang dingin antara aku dgn kamu dan kamu) aku akan cuba sedaya upaya untuk tidak menjadi mereka yang gilakan publisiti murahan.





September 23, 2010

September 21, 2010

::kunem::


baru-baru ni...abang aku kawen..eh tak!! tunang je dulu...

sume pakai kunem....

ye, bj ry yang 1st day raya tu...

recycle je la kan...

jgn membazir...

hahahaha....

ade sedikit nasihat dari aku untuk my lil' bro...

"tlg cari orang dekat2 je...aku malas nak drive jauh2...."

2 hari aku migrain...

huhuhuhu

tapi takpe...demimu abangku...hahahhaha

--abaha--

--the konvoi--

--the proceses--

--the hantaran--

--tw0 in one piece--

--the majlis--

--the do'a--

--bertunang!!--

--the tunang--

--the orang kuat--



selamat bertunang abaha...
selamat bertunang kakchik...

kata2 tuk kakchik:
welcome to a colorful world of life...
sila la bersedia kakchik...
we are a big happy family...
be prepare...
hahahahaha...




p/s:
mcm menggerunkan la plak...
hahahahha

September 13, 2010

::speechless::


F=ma













--bila beliau dah tua dari usia--

September 12, 2010

::raya::

ari tu aku cakap..

macam tak terasa sangat nak ry kan??

tapi di pagi raya...

walalweii~!!

sakan derr~~

sakan buat kueh raya..

sakan memasak...

sakan bergumbira....

sakan bergambar...

hahaha...

ni gambar-gambar kitorang...

ade lagi...

br 2 hari...

gambar dah masuk 300++

tak larat aku nak upload sume...

hehehhe...


--my family--


--men in the house--


--hey...ladies~!!--


--7 wonders--


--my parents--



hohoho...

ni baru sikit...

nak banyak lagi??

tgk kat fesbuk kakak aku ok...

abang aku yang tak pakai baju melayu tu pon...

byk upload gambar..

hahahahha


September 08, 2010

::2 hari ke sehari sblm raya::


letey..

mood xde...

kesimpulannye..

bile raye??

:(

September 05, 2010

::berita gembira::

BABIES~!!!

---aku yang terexcited---






ni cite minggu lepas...

membe aku yang kat UIA,

same cls ngan aku...

da BERSALIN~!!!

baby boy...


membe aku yang satu sekolah menengah..

BERSALIN jugak~!!!

yang ni pon boboy gak...

maybe suaminye nebes...

tgh malam br msg sume org...

heheheh..



pape pon...

CONGRATULATION & CELEBRATION

to all of you guys~!!

owh,happy nye aku..walau bkn anak aku..

(^^,)


--babies, are CUTE!!that's fact!!--

August 31, 2010

31 Ogos 2010


semalam, aku tido awal.

lepas terawih (eceh, bagus x?) terus tido.

tanpa perasaan berbelahbagi.

kol11, cik tatau la datang nak amek movie.

worait.pastu tido balik.sangat ngantuk lepas 2 hari tido 4jam je.

bangun pagi, semayang subuh, bukak facebook.

ada member tulis "I LOVE MALAYSIA"

passionatenye, aku cakap dalam hati.

tengok date... 31 OGOS 2010

owh, merdeka rupanya...

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN

August 28, 2010

::kata seorang cikgu::

berjalan-jalan di facebook...

huhu..bukanlah berjalan-jalan guna kaki la kan...

bersiar-siar la lebih kurang..

terjumpa ini:

Hidup adalah BELAJAR.
Belajar bersyukur meski tak cukup. Belajar ikhlas meski tak rela.
Belajar taat meski berat. Belajar memahami meski tak sehati.
Belajar bersabar meski terbebani. Belajar dan Belajar Terus!

kata-kata dari Dr. Rizal Damanik, lecturer course family management.

yeah sir, you are right~!!

one more kata-kata from him:

Hidup ini sudah sedia susah,
Jangan disusahkan lagi,
kita senang-senangkan aja ya hidup ini...

again sir, you are sooo right~!!



August 25, 2010

::berjaye~!!::

owh...kamu ingat tak entri ini??

hahahhahhahah...sile abai kan yg lain...

sila bagi sepenuh konsentrasi kepada babak cube yg boleh pusing2 tu sahaja...

ya..yang tu sahaja...

slps beberapa bulan buat pekasam...

semalam, lepas tensi study finance....

try la pusing2 lagi cube itu...

and....tada~!!

--kat bawah tu adalah paper yg ptt jd first and foremost priority--

BERJAYA~!!!!

hihihihihi...

tahniah kepada diri sendiri....

saya berasa bangga dgn ketangkasan anda....

memberikan priority kepada benda2 yang sgt2 tak penting...

huhuuhuhhu

August 22, 2010

::dunia::



when something happened not the way we planned,

we tend to say,

"DUNIA INI KEJAM"

tapi sebenarnya,

it's us,

MANUSIA YANG SELALUNYA KEJAM.!!

jangan salahkan dunia yang dah tua.

dia pun dah tak larat.

--credit to tok batin google--



punce entri ini ditulis adalah sebab sekeping mesej dari membe aku...

August 18, 2010

**takde tajuk**

.
.
.
.
.
.
.
.




.
.
.
.
.
.
.

true??

.
.
.
.
.
.
.

August 17, 2010

::iftar di pdg::


hari isnin adalah hari yang sgt2 aku tak suka. class x putus2 dari pukul1130 sampai 630.

tapi, semalam jadi the first monday yang aku suka. lepas 1 hari bergelumang ngan buku dan lecture (tp takde la ak dgr bg full attention pon dlm cls tuh), kitorang buat iftar kat padang dpn msjid negeri.

--ni la pdg nye, ramai org dtg berbuke sini--

yang abes class awal, kol5...sampai awal kat padang ni. diorg da tolong chopkan tempat sekali ngan beli makanan tuk org yang cls mcm aku. tapi sbb lecturer aku baek semalam, dia bagi chance kitorg blk awal semalam. so, sempat la aku ngan rakan2 seperjuangan gi tawaf bazar ramadhan kat depan masjid tuh. agak besar bazar kat situ. dgn manusia yang berpuyu2 membelibelah tuk berbuke. huih...meriah sumgoh..~!!

beli nye beli kueh muih, kitorg pon g la blk port cls kitorg tuh...sambil buat observation, nampak la beberapa kerat lg bdk2 same university ngan aku wat iftar sesame membe...tp yang plg best, xde lg yang leh 'celen' kitorg..walawei.. kitorg punye liqo' la plg besar. 45+ org gk la yg dtg which are the majority. ade 2-3 org je yg tak pegi tu pun sbb MC..huhuuhu...yang lawak nye dm ramai2 tuh, 2 org je bro yang pegi.. yang laen bz kot...x pon cls abes lmbt sgt.

anyway, sangat best berbue pose bersame2. thinking of this would be the last one with u guys...make me sad. bile lagi ek kite leh mkn ramai2... bergelak ketawa... announced arrival of ketua kelas... tapi takpe, let's save this memory in the memory card..hahahah...



--ni la kitorg, tolak nabil n sue, the moment capturers--




August 15, 2010

::quotes::


start my day with googling the quotes...

nothing inspiring since i was looking for funny quotes...

got one....


"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the

universe." Albert Einstein


maybe its true...

we don't know to what extent... human can be stupid...

human are stupid in their own ways...

got another quote...

"Never underestimate the power of human stupidity." Robert Heinlein



ooo..cam biase la...
thanks to tok batin google...


August 14, 2010

::life::

i've said before...
life is short...
time is precious...
live ur life to the fullest...

::found new qoutations::

::pic::thanks to Tok Batin Google::



renung2kan
dan
selamat beramal

hehehhe...

August 03, 2010

::jangan cakap::


blk dari brekfes...ngan mcm biase la, cik co-pilot yg tak jemu2 duk sblh ak..

pastu keluar topik girlish sket... FYI, aku rock, jrg berbual mende2 girlish nih...

"cane ko leh tersuke kat bdk hah??aku kompius..."

"diye tak bdk ok. matured enough."

"but still...bdk2...kalo aku, ak nak yg lg tuwe dr aku..da keje, ensem, macho, kaye.."

biasela...ciri2 yang aku duk idam2 dari dlu,kini dan slamenye kot...hehehe..

"suke tak perlu sebab...ko akn suke bile ko suke..."

"ok, point taken, tapi...IC ye ttp 89"

"jgn a tgk IC"

hahahha..kitorg ketawa.

"aku rs, kalo da IC no. start with 88 and above, aku da takleh nak kate aku suke, i just adore them.."

"ko jgn ckp besar..ti kalo jd btol2 ko terjatuh suke kat budak2..ank2 ikan ko tuh..br tau..mulela malu nak ngaku..."

"taakkkk kkooooottt.." sedikit berdebar2...

baru teringat cerita kezen aku, diye lelaki yang baek,ensem and da keje.

ciri2 wanita idaman beliau:

  1. taknak yang putih melepak.
  2. taknak anak bongsu.
  3. taknak sekampong.
  4. taknak yang manja.
  5. taknak yang dah ada kereta..bia susah dlu, bru senang bersame2.
ciri2 isteri yang dia dapat:
  1. putih melepak.
  2. anak bongsu.
  3. selang 2-3 buah rumah je.
  4. manja giler.dah name pon anak bongsu.
  5. dah ad kereta..so, senang je la bersame2.
mak aku pon pernah cakap,

"biasanye yang kita taknak la akan dapat..."

aku dah ade rase sedikit cuak...sbb aku tetap taknak ape yang aku taknak tuh.

so, aku tukar la sket ciri2 inche zain ilusi aku tuh:
  1. nak yang ensem.
  2. nak yang tinggi.
  3. nak yang kaye.
  4. nak yang keje arkitek.
  5. nak yang berilmu,beriman, beramal.
  6. nak sume yang di atas.
haaa....amacam??yang taknak leh dapat. takkanlah yang aku nak tak dapat. ape salahnye aku sebut yang aku yang nak kan??





July 24, 2010

::hurmm::




walawei~!~~



kenape injiniyer bukan arkitek??



kenape mst org utagha??



kenape mesti sempoi??



and lastly....



kenape wujud dlm buku je???



mencik taw~!!!

















p/s: zain, aku nak kau leh??
sorry ked..u're history..
hak3

July 19, 2010

::ehem2::

bile bace balik post ini,,ade rase sedikit geli..hak3...

ok..

  1. first, slmt dtg inche asus..hak3..
  2. second, slmt tinggal ke'lem'an..hahahha..
  3. third, slmt berlapar..huhuu..
  4. lastly, sile wat kije on-time..hahahha...


ohh lupe...!!

td buke pose ulam semut...damn~!! makin 'benok' la aku...aisy~!!

July 11, 2010

::speechless::

Finally...Eventually...Finished~!!

di sini sy ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kepala otak saya kerana berjaya memberikan idea2 yang bernas untuk proses me'report'kan diri. walau kadang2 jammed sampai bercelaru semua benda laen. tapi inche otak..anda memang 'TERBAIIKK'!!

saya juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang suke memperingati tarikh masak report saya... ye anda semua memang psiko..tapi disebabkan ke'psiko'an anda. siap la sekeping report yang begitu didambakan oleh UIA nih. terimakasih sekali lagi kepada teman2.. tanpa ke'psiko'an anda...takkan ade report saya.

alang2 buat speech nih, nak jugak bagitau kepada pencurik laptop ku.. kau memang CILANAT yg CELAKA..sebab kau la mood ak nak buat keje tkde..dahla mood tu mmg dtg nye sesekali je.. kalo jemput pon belom tentu dia nak dtg. berbeza dgn inche skait kpla..dtg x berjemput..pergi pon nak kne halau btol2...

alang2 menyeluk pekasam juge... a zillion thank you kepada Tuan Haji Ayah and cik Kakak kerana meminjami kepada saya laptop untuk siapkan inche report...

sekian terima kasih semua~!!!













p/s: alamak~!!!dtg lagi~!~!!

July 09, 2010

::surat kepada kamu::

dear kamu....

kenapakah kamu sgt-sgt degil?? tak paham-paham ke?? kan orang da cakap, orang tak suka kamu. kamu cari la orang lain yang suka kamu. kamu tau tak, setiap kali kamu muncul, orang takleh tido tau. orang jadi tak betul. orang jadi pemarah. orang tak sukala rasa macam tu. betul ni, orang tak suka.orang tak tipu ni.

sebab kamu, orang takleh nak tlong puan hajah maa tau. orang pon takleh nak masak sedap-sedap. orang jadi kekeliruan identiti. kalau kamu datang ringankan beban takpe la jugak. ni menambahkan beban ada la. ye, orang cakap kamu tu membebankan. kamu tau tak, orang ada keje melambak tau. semua tak terbuat sebab kamu. kamu ni memang la. cakap baik2 bukan nak dengar. menyakitkan hati betul.

kamu ni dah la degil, tak malu pulak tu. semalam da datang and kena halau. hari ni datang gak lagi. tolong la kamu pergi je. orang da tak larat nak layan kamu. kamu tu sangat leceh tau tak?? nak kene layan kamu sorang je. kalau layan yang lain gak, bertambah2 la perangai macam2 kamu tuh.

for the last time, orang nak cakap jugak...orang tak suka kat kamu... orang benci tahap gaban kat kamu. kamu tak pernah jadi sesuatu yang orang cherish for the rest of my life. huh~!!


from;
orang


"tolong la hantar memo b4 hand. its really damn leceh to deal with u without any penyelamat,ok??"







p/s: sesekali guna kata ganti diri laen, agak nice~!!heheheh